הגירה וחדשות חברה

E-2 ישראלים ויזה ביל שנחתם על ידי הנשיא אובמה

במקרה נדיר של פעולה דו-מפלגתית, הקונגרס העביר חוק להוסיף E-2 ויזות ברשימת המדינות משקיעות האמנה. מבחינה הסטורית, הישראלים הצליחו רק להשתמש אשרת טריידר אמנת E-1, אבל לא את אשרת משקיע אמנת E-2. אשרות E-1 דורשות ישראלי בעיקר בבעלות החברה אמריקנית עוסקת בסחר משמעותי טובין או שירותים בין ארה"ב וישראל. אחרת, הישראלים נאלצו להשתמש בתוכנית משקיע קבוע EB-5 מגורים, אשרות L או H בהתאם לתרחיש. ביוני 8, 2012, הנשיא אובמה חתם על החוק H.R. 3992. גרסת הבית של הצעת החוק הייתה בחסות חבר הקונגרס. הווארד ברמן (D) מלוס אנג'לס. הצעת חוק דומה עברה בסנאט (S-921). E-2 ויזות ותיקות זמינות עבור משקיעים זרים חלק מעובדיהן (מנהלים / מנהלים “עובדי מיומנות הכרחיים”) יש שגם אזרחות של מדינת האמנה (אבל אין אזרחות אמריקאית או גרין קארד). החברה בארה"ב חייבת להיות לפחות 50% בבעלות אזרחים של מדינת אמנה. הישראלים השקיעו $58.5 מיליארד לתוך ארה"ב בין 2000 ו - 2010 וניצח $26.9 מיליארד בסחר בין שתי המדינות שלנו 2011 לבד.

האשרות המשקיעות E-1 האמנה טריידר / E-2 דורשות אמריקאי לייחס דומה כאשר משקיעים או מסחר בארצות עמיתו. אשרות E-2 עדיין אינן בתוקף, כמו ישראל וארה"ב לעבד את הפרטים.

אשרת E-2 שונה תושבות קבע תוכנית משקיע ויזם EB-5. יתרונות של ויזת E-2 הם שאין כמויות דולר ספציפיות נדרשו להשקעה ולא מספרים ספציפיים של עבודות להיוצר. האשרה נגישה לאדם(של) בימוי ופיתוח ההשקעה כמו גם לאזרחי אמנה שאינם מנהלים / מנהלים או שיש “מיומנויות חיוניות.” סכומי השקעה תלויים באופי וסוג העסק ואת השיעור מושקע לסכום הכולל הנדרש כדי לקנות, להתחיל ו / או להפעיל את העסק. E-2 מחזיקי ויזה יכול לבוא וללכת, אשר עשוי להיות יתרון לצרכי מס לעומת הצורך להישאר בארה"ב באופן קבוע מצב EB-5. את הויזה ניתן מחודשת ללא הגבלת זמן כל עוד החברה והמשקיעים / עובדים ממשיכים להעפיל. לעומת זאת, תכנית EB-5 היא לישיבת קבע ודורשת או מינימום $500,000 או $1,000,000 השקעה על ידי המשקיע בפועל צורך בכרטיס הירוק. ההשקעה חייבת ליצור לפחות 10 עבודות על פני תקופת מגורים המותנים של שנים, עם הרבה כללים המסדירים יצירת מקומות עבודה. אולם, אין דרישה כי עסק EB-5 להיות בבעלות לאום מסוים. בהתאם לעובדות המקרה, בתיאוריה, משקיע E-2 יכול לעבור על פני תקופה של זמן כדי להעפיל תושבות קבע EB-5 בהמשך הדרך. ישנן תכונות רבות אחרות של שני סוגי הוויזה לא מוזכרות כאן. מידע נוסף על E-2s לישראלים ניתן למצוא באתר אתר שגרירות ארצות הברית בתל אביב.